O noua taxa de poluare ? Ce spune ministrul Mediului ?

România ar putea avea o nouă taxă de poluare. 24 de state membre ale UE au adoptat o nouă astfel de taxă. Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat ca ţara noastră va trebui să se decidă dacă vrea să fie aplicată o nouă taxă de poluare în oraşe.

Va trebui să decidem dacă vrem să facem parte din grupul celor 24 de state membre, care implementează diverse forme de contrângere a celor care poluează sau lăsăm sistemul exact aşa cum este acum. Există oraşe în care nu s-a făcut nimic pentru reducerea poluării şi riscul este să plătească toată ţara din cauza lor”, spune Ministrul Mediului.

Anul 2020 a însemnat o scădere de peste 20 la sută a înmatriculărilor de mașini noi. Pe străzi au apărut aproape 130.000 de autoturisme noi. Și înmatriculările de mașini la mâna a doua au fost mai puține. De data asta, scăderea este de 9 la sută. În 2020 românii au adus în țară de 3 ori mai multe mașini la mâna a doua decât cele noi, peste 400.000.

După ce va fi dezbătută public, taxa de poluare ar urma să ajungă până la sfârșitul anului în Parlament, ca să fie votată de deputați și senatori într-o formă care se va aplica în toată țara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.