Locuitorii din Satmarel își spun nemultumirile: „Atât de aproape de oraș și totuși atât de departe de civilizație!”

Cartierul Satmarel este lăsat în paragina, spun locuitorii din zona. Starea deplorabila a drumurilor, străzi neracordate la reteaua de apa potabila, lipsa farmaciilor, cabinetelor medicale, problemele salubrizarii, sunt doar câteva dintre neajunsurile semnalate de către locuitorii cartierului.

Atât de aproape de oraș și totuși atât de departe de civilizație!

În atenția Primăriei Municipiului Satu Mare și Consiliului Local, locuitorii cartierului Sătmărel inițiază acest comunicat public prin care evidențiază neajunsurile la nivelul cartierului. Punctele pe care dorim să le atingem fac referire la:

Nevoi primordiale

Transport in comun

Servicii publice

Salubritate

Educație

Infrastructură.

Se cunoaște de ani de zile starea deplorabilă a infrastructurii cartierului. În ciuda acestui fapt,nici o autoritate publică nu și-a exprimat dorința de a rezolva acest impediment. Iată și în secolul XXI există cartiere fără drumuri asfaltate,fără trotuare și fără utilități.

În anul 2012 respectiv 2013 a fost demarat un proiect prin care cartierul a fost racordat la rețeaua de apă și canalizare a municipiului Satu Mare urmat de asfaltarea drumului principal. Din păcate proiectele nu au inclus străzile adiacente ale cartierului astfel încât mai bine de jumatate din cartier nu are acces la apă potabilă!

S-au realizat nenumărate sesizări cu privire la frecvența circulației autobuzelor.Însă nu s-a realizat nici o imbunătațire până in prezent. Din cauza lipsei infrastructurii oamenii sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi până la stațiile de autobuz. În condițiile meteo nefavorabile acest lucru devine un chin!

În ceea ce privește salubritatea, aceasta lipsește cu desăvârșire din întregul cartier,în special în zonele intens circulate-stațiile de autobuz.Acest lucru atrage câini vagabonzi care pot pune în pericol siguranța cetățenilor. Nemaivorbind de lipsa unor farmacii,cabinete medicale sau a unei secții de poliție permanente.Un alt factor contributiv la acest aspect rezidă în absența iluminatului public.

Mai mult decât atât, nici condițiile din instituțiile dedicate educației nu se ridică la standarde europene. Fapt pentru care elevii sunt nevoiți să invețe în imprejurări deplorabile. Pentru aceștia nu există activități extrașcolare limitând astfel competențele lor academice.

Ce se va realiza pentru locuitorii acestui cartier ? Vom rămâne la fel de uitați de autoritățile locale sau va exista o minune ?” este mesajul locuitorilor cartierului Satmarel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.