Ministrul Educației despre redeschiderea scolilor: Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea devreme

Într-o declarație, ministrul Educatiei Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Însă, Ministerul Educației „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta. 

Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect:

Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

Este vehiculată data de 8 februarie, ca un „plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul Educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, spune ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.