Cod galben de inundatii pe Tur

Hidrologii au emis, joi seara, atenționare cod galben de inundații pe râuri din Maramureș și Satu Mare, fiind posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Strâmtura, judeţele Maramureș și Satu Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior, Firiza – bazin amonte Ac. Strâmtori.

Atenționarea cod galben a intrat în vigoare joi, 24 decembrie, la ora 21.30 și este valabilă până vineri, 25 decembrie, la ora 10.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.