Vaccinul anticoronavirus ar putea deveni paşaport de călătorie din 2021

Vaccinarea împotriva COVID ar putea să ne decidă vacanţele în străinătate. Mai multe state din întreaga lume au anunţat că nu vor mai permite accesul turiştilor, decât dacă aceştia dovedesc că s-au imunizat.

Românii care vor să ajungă în Cipru, anul viitor, trebuie să-şi facă, în prealabil, vaccinul anticoronavirus. Iar noua regulă a stârnit, curând, indignarea turiştilor.

Vom căuta alte destinaţii! Ştergem Ciprul de pe listă”, „Vaccinaţi-vă ca să călătoriţi, eu una renunţ total la orice călătorie, oricât de mult iubesc să călătoresc”, „Pur şi simplu, renunţ la orice şi tot nu mă vaccinez”, sunt doar câteva dintre reacţii.

Măsura vaccinării, în paralel cu testul PCR negativ, ar urma să fie luată din 2021 şi în Italia, dar şi în alte state din întreaga lume.

Australia, chiar şi Noua Zeelandă au anunţat că vor accepta turişti străini care sunt vaccinaţi. Şi Finlanda am văzut că se gândeşte la acelaşi lucru” spune Răzvan Pascu, consultant turism.

Cei care vor fi vaccinaţi COVID vor putea intra în ţara respectivă chiar dacă ţara din care vin ei este pe un grad de risc ridicat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.