Guvernul a prelungit școala online cu încă 14 zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, luni, ca şcolile şi grădiniţele să funcţioneze în format online încă două săptămâni, până la data de 23 decembrie. Practic în 23 decembrie  începe și vacanța de iarnă, iar elevii se vor întoarce la școală în 11 ianuarie.

Măsura a fost luată și la solicitarea Ministerului Educației în baza adresei cu nr 10723 din 07.12.2020, iar în urma unei propunerii făcută de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată de fostului premier Ludovic Orban.

Motivele prelungirii cursurilor online a fost decisă ”luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interecțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ teritoriale și a sistemului sanitar.

Potrivit Hotârârii 57 emisă de CNSU, decizia a fost luată în baza cifrelor care indică numărul mare de persoane infectate cu coronavirus.

În documentul Executivului este evidențiat și faptul că măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2 au fost implementate deficitar și au determinat interacţiune intensă şi o presiune asupra sistemului sanitar.

Conform Hotărârii CNSU nr. 57 suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, se prelungeşte până pe 23 decembrie.

CNSU va analiza din nou situaţia epidemiologică după vacanţa de iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.