Anchetă de trei zile a Inspectoratului Școlar la Călinești Oaș în cazul directoarei acuzate de agresarea unui copil de 10 ani

În urma publicării, mai întâi de către Sătmăreanul.net, a unor relatări referitoare la faptul că directoarea Școlii Gimnaziale din Călinești Oaș (județul Satu Mare), Adriana Ciul, a agresat fizic și verbal un elev din clasa a IV-a în ziua de 3 octombrie 2019, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a deschis o anchetă, demers care a început astăzi, 7 octombrie.

Cățiva părinți au relatat pentru Sătmăreanul,net că tocmai copiii lor le-ar fi povestit, extrem de afectați, că ar fi fost martori involuntari, în clasă, la momentul în care directoarea Adriana Ciul – care este și învățătoarea lor – ar fi strigat și l-ar fi lovit pe colegul lor, Carlos, ba chiar i-ar fi rupt hainele de pe el (amănuntele publicate anterior pot fi recitite aici). După ce toată clasa a asistat la acest incident, unora dintre copii pur și simplu li s-a făcut frică să mai meargă la școală din cauza unui astfel de mod de manifestare a învățătoarei lor, afirmă părinții.

Autosesizându-se, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a trimis un comunicat de presă pe care îl redăm integral în continuare.

Cazul de violență de la Școala Gimnazială Călinești Oaș, semnalat în presa locală

Având în vedere relatările prezentate de părinți, în articolele publicate vineri, 4 octombrie 2019, pe paginile web de știri locale, referitoare la faptul că directoarea Școlii Gimnaziale Călinești Oaș ar fi agresat un elev din clasa a IV-a, domnul inspector școlar general a luat legătura cu directoarea școlii pentru a afla despre cele petrecute. Aceasta infirmă faptul că l-ar fi agresat pe elev.

O comisie constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare va cerceta, începând de luni 7 octombrie, ce s-a întâmplat la școala din Călinești Oaș, pentru a stabili eventualele vinovății. În funcție de rezultatul anchetei se vor lua măsurile ce se impun, conform prevederilor legale.

Potrivit celor declarate astăzi pentru Sătmăreanul.net de inspectorul școlar general Călin Durla, ancheta promisă în acest caz a început de azi.

Pot să confirm că ancheta de la școala din Călinești Oaș a început azi, așa cum am promis. Comisia va sta de vorbă cu toate părțile implicate, în mod corect și imparțial. Fiind în derulare, nu vă pot da acum nici un fel de detalii, nu facem justiție la televizor sau în presă. Această anchetă va dura trei zile și vom trimite un comunicat de presă atunci când aceasta se va încheia, a declarat inspectorul școlar general Călin Durla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.