Directoarea unei școli din județ s-a isterizat și a rupt hainele unui copil de 10 ani. Inspectoratul Școlar face anchetă (foto)

Ieri, 3 octombrie 2019, în jurul orei 12, directoarea Școlii Gimnaziale Călinești Oaș a agresat verbal și fizic un copil de 10 ani, elev în clasa a IV-a. Cadrul didactic l-a înjurat, l-a lovit cu palmele și cu pumnii și literalmente a i-a rupt hainele copilului – întregul incident petrecându-se în fața întregii clase.

Directoarea școlii din Călinești Oaș este Adriana Ciul și îndeplinește și funcția de învățătoare exact la clasa a IV-a din care face parte și copilul pe care l-a agresat, Carlos.

De la ce a pornit totul – și cum s-a terminat

Conform celor povestite ulterior părinților lor de copiii care au asistat înmărmuriți și șocați la scena agresării colegului lor de către directoarea Adriana Ciul, totul ar fi pornit de la o îmbrânceală petrecută între doi dintre elevi la ora de educație fizică. Doamna Kati, profesoara de sport, nu i-a cumințit pe cei doi neastâmpărați, ci a urlat la toți și pedepsit întreaga clasă – a suspendat ora de educație fizică și i-a pus pe toți să stea în bancă nemișcați. După o jumătate de oră, a ales doi dintre elevii preferați și i-a lăsat să își continue ora de sport singuri.

În pauza de după ora de sport, unul dintre cei rămași pedepsiți – Carlos – s-a amuzat găsindu-i porecla “Oreo” tocmai fiicei directoarei-învățătoare Adriana Ciul. Fetița s-a plâns mamei ei. Adriana Ciul a intrat în clasă, s-a repezit la Carlos și, în timp ce-l înjura și-l lovea, l-a trântit la podea. Nu s-a mulțumit cu atât, ci literalmente l-a tot lovit, l-a tras și i-a smuls și rupt hainele de pe el. Copiii priveau șocați întreaga scenă, singura care jubila fiind chiar fiica directoarei:yes, yes, mami!

Copii afectați de incident cer părinților să fie mutați

“Copilul meu a venit acasă plângând, a trântit geanta jos și mi-a spus că el nu mai merge la școiala aia niciodată. La început m-am temut că a pățit el ceva, dar după ce mi-a povestit – cu greu! – tot ce s-a întâmplat, m-am simțit foarte revoltată. Mi se pare un abuz strigător la cer ceea ce a făcut învățătoarea! Și ce exemplu dă ea copiilor pe care-i învață, ce exemplu îi dă propriului ei copil, făcând așa ceva?”, a declarat pemntru Sătmăreanul.net mama unuia dintre elevii care au asistat involuntar la agresiune.

“Copilul mi-a povestit tot ce s-a întâmplat de cum a ajuns acasă. El este foarte liniștit de felul lui, dar ieri a fost toată ziua agitat și mă implora să-i promit că nu mă supăr pe el dacă nu mai merge la școală pentru că-i este frică de învățătoare”, a declarat un al părinte.

“Toată familia am fost șocați de ceea ce a povestit copilul nostru când a venit ieri de la școală, cum l-a bătut și a rupt hainele de pe băiatul ăla. Învățătoarea i-a rupt și tricoul de pe el și copilul îmi spunea că tricoul nici nu va mai putea fi cusut sau purtat vreodată. Nu am cum să nu mă gândesc la faptul că această învățătoare sau directoare sau ce-o fi ea îmi pune și mie copilul în pericol cu reacțiile ei necontrolate”, a afirmat o altă mamă.

Nu am publicat numele părinților, la solicitarea lor. Le este teamă că învățătoarea s-ar putea răzbuna pe copiii lor.

Ce spune învățătoarea?

Contactată de Sătmăreanul.net, directoarea Adriana Ciul a refuzat, inițial, orice comentariu în legătură cu incidentul violent de ieri. Dar, la sugestia inspectorului școlar general Călin Durla, a fost de acord să expună punctul ei de vedere.

“E adevărat că i-am certat în clasă pe copiii mei, asta după ce profesoara de educație fizică mi s-a plăns că au fost indisciplinați. Atunci copilul acela, Carlos, a început să vorbească urât, folosind cuvinte pe care nu le pot reproduce și despre care nu-mi imaginam că le-ar putea cunoaște un copil de clasa a IV-a. Nu este adevărat că l-aș fi lovit. Nici măcar nu l-am strâns de mână sau altceva. El a intenționat, probabil, să se trântească la podea și eu l-am ținut de tricou și probabil că atunci s-o fi rupt tricoul… Am 24 de ani de învățământ, știu cum să mă comport cu elevii chiar dacă în ziua de azi nu e voie nici să-i atingă vântul că ies probleme”, a declarat Adriana Ciul.

Comisie de anchetă a Inspectoratului Școlar

Inspectorul școlar general Călin Durla ne-a declarat că va constitui o comisie de anchetă și, dacă toate cele relatate se confirmă și din punctul de vedere al Inspectoratului Școlar Satu Mare, directoarea Școlii gimnaziale Călinești Oaș va fi destituită din funcție.

“Oricum, nu este normal ca un cadru didactic, o învățătoare, să aibă astfel de reacții față de un elev, în nici o circumstanță. Chiar acum se va deplasa la Călinești Oaș un inspector și, dacă se constată că acel incident s-a întâmplat, directoarea își va pierde funcția în mod cert”, a afirmat Călin Durla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.