Școlile nu vor fi închise în timpul epidemiei de gripă

În perioada epidemiei de gripă cursurile nu vor fi suspendate, iar în anumite cazuri, decizia aparţinând DSP, spune ministrul Sanatatii Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a explicat că, în ciuda faptului că există o circulaţie mai intensă a virusului gripal în regiunile de Sud şi Sud-Est, problemele în şcoli sunt punctuale, astfel încât acestea nu vor fi închise, precizând că dacă numărul de elevi absenţi într-o unitate de învăţământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

Sorina Pintea a precizat că decizia de a suspenda cursurile într-o clasă sau într-o şcaolă aparţine Inspectoratului Şcoalar pe baza recomandărilor venite de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a spus că vacanţa intersemestrială de săptămâna viitoare este binevenită.

“Slavă Domnului că o să vină o vacanţă, scurtă sau lungă nu are importanţă. Dacă lumea înţelege să nu-şi ia copiii şi să nu-i ducă în malluri este un lucru bun. Dacă nu înţeleg acest lucru, atunci ne vom aştepta să avem alte îmbolnăviri. Recomandarea noastră este ca în această perioadă să-i ducă la bunica sau bunicul, nu în mall-uri, unde aglomeraţia este foarte mare”, a declarat managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.