Probleme cu canalizarea din Vetis. Racordari ilegale !

Finalizarae lucrarilor la statiile de pompare ale sistemului de canalizare la Vetis si Oar se lasa asteptata. Si asta din cauza racordarilor ilegale la reteaua de canalizare.

“Greutăți neașteptate la finalizarea lucrărilor stațiilor de pompare ale sistemului de canalizare la Vetiș și Oar : racordarea ilegală la rețeaua de canalizare, nefuncțională încă, efectuată de indivizi iresponsabili ! Săpăturile gropilor stațiilor de pompare se umple de deversările din aceste gospodării !

În zilele următoare se va demara identificarea și sancționarea lor, conform prevederilor legii”, este mesajul locuitorilor din Vetis.

Ce spune legea?

Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice :
”ART. 47
(1) Constituie contravenţie în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei următoarele fapte:
………………
c) racordarea la sistemele de utilităţi publice fără acord de furnizare/preluare, respectiv aviz de branşare/racordare eliberat de operator;:
și
Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare :
”ART. 39
……………….
(4) Constituie contravenţii, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 51/2006, şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei următoarele fapte:
d) orice intervenţie neautorizată a utilizatorului asupra elementelor componente ale sistemului public de alimentare cu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.