Focuri de arma la frontiera. Politistii au confiscat 20.000 de pachete de tigari

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 19.436 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 227.950 de lei, marfă care urma a fi comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Luni, 28 ianuarie, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Oamenii legii au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, județul Maramureș, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, folosind somarea prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au încercat să fugă. Astfel, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus, dispersându-se în direcții diferite.

La fața locului au fost descoperite 12 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.936 pachete țigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, mai multe colete cu țigări abandonate. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.500 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 157.950 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.