Zeci de masini furate din strainatate. O parte au fost aduse prin Petea

Azi, 28 ianuarie, la Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc ședința de bilanț la care au participat împuternicit inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – comisar șef de poliție Florin Coman, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, precum şi reprezentanți ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

În anul 2018, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Satu Mare, s-a înregistrat un trafic de peste 2.849.000 de persoane care au tranzitat frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire în/din ţară. De asemenea, au tranzitat frontiera peste 1.075.000 mijloace de transport.

În anul 2018, polițiștii de frontieră au întocmit 290 dosare penale sub aspectul săvârșirii a 436 infracțiuni de către 353 persoane.

Au fost aplicate 268 sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei.

Valoarea totală a bunurilor confiscate în cursul anului 2018 a fost de peste 5.435.000 lei.

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost executate acţiuni atât independent, cât şi împreună cu structurile de cooperare.

Ca urmare a activităţii desfăşurate au fost înregistrate 47 dosare penale, pentru săvârşirea a 50 infracţiuni de către 54 persoane, cetăţeni români şi străini.

Au fost descoperite 58 autovehicule semnalate ca fiind furate din străinătate, a căror valoare depăşeşte suma de 2.832.000 lei.

La nivelul structurilor de pe raza județului Satu Mare s-a pus accent pe colaborarea cu autoritatile de frontiera din tarile vecine şi s-au desfășurat 161 de misiuni în comun cu poliţia ungară pentru supravegherea frontierei de stat, precum și 63 de ședințe și întrevederi de frontieră.

De asemenea, lucrătorii noștri în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat acțiuni care au vizat prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane (PPA).

Situația operativă a inspectoratului a fost deosebit de activă, rezultatele obținute de inspectorat reflectă eforturile depuse de poliţiştii de frontieră atât pe linia supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, cât şi pe linia combaterii infracționalității transfrontaliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.