Şcolile şi grădiniţele ar putea fi închise şi săptămâna viitoare. Vezi de ce

Şcolile au fost închise vineri în ţară, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Ordinul a fost emis având în vedere creşterea alarmantă a cazurilor de gripă în ultimele zile.

Nu este exclus ca, din cauza gripei, cursurile să fie suspendate şi săptămâna viitoare, dau de înţeles atât ministrul Sănătăţii, cât şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

În privinţa închiderii şcolilor, Sorina Pintea a declarat că decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar.

“Ne apropiem de o epidemie de gripă. Am avut a doua săptămână la rând declarată “săptămână epidemică”. De aceea am cerut Institutului Naţional de Sănătate Publică de marţi datele pentru săptămâna precedentă astfel încât să putem lua deciziile care se impun.

Marţi vom declara dacă avem epidemie de gripă sau nu, pe baza rezultatelor indicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. În ceea ce priveşte şcolile, de luni începând, se pot lua punctual decizii în funcţie de numărul copiilor bolnavi dintr-o clasă sau dintr-o şcoală. Există această posibilitate legală ca punctual să se ia decizia suspendării cursului.

Inspectoratul şcolar împreună cu DSP pot decide acest lucru acolo unde situaţia o cere. Din punct de vedere al specialiştilor ne confruntăm cu o circulaţie mai intensă a virusului gripal, deci este mai grav decât anul trecut”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.