Cine este marele castigator al ajutoarelor de stat. Are afaceri si in Satu Mare

Guvernul susţine cu ajutoare de stat de 64 mil. euro trei companii din grupul industrial Montana, controlat de antreprenorul austriac Michael Tojner. Printre acestease afla si Alu Menziken, fabrica ridicata de la zero al Mediesu Aurit, scriu jurnalistii de la Ziarul Financiar.

Universal Alloy Corporation Europe, Alu Menziken şi Varta Microbattery, trei companii care fac parte din grupul industrial Montana Tech Components, au primit în ultimii doi ani ajutoare de stat de 64 mil. euro pentru investiţii în România, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la mfinante.ro.

Primul acord a fost sem­nat în decembrie 2016 cu pro­­du­că­torul Alu Menzi­ken, ca­re a ridicat o fa­bri­că de la zero în loca­li­ta­tea Me­die­şu Aurit (Satu Mare). Alte două firme din grup – Uni­versal Alloy Cor­poration Europe şi Varta Micro­battery – au semnat acor­du­rile cu Minis­terul de Finanţe în decembrie 2018.

Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Eu­rope (UACE), din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Maramureş, va primi un ajutor de stat de 174 mil. lei (circa 38 mil. euro) pentru o investiţie de 526 mil. lei (114 mil. euro), arată datele publicate în decembrie pe site-ul mfinante.ro.

Montana Group, cu sediul în Elveţia, a fost fondat în 2006 de antreprenorul austriac Michael Tojner, 52 de ani, care a construit prin achiziţii un grup cu vânzări de
850 mil. euro şi un profit operaţional de 114 mil. euro în 2017. Tojner are investiţii şi în real estate în Austria, dar şi în zona de private equity.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.