Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Monumentul Ostașului Român din Carei (Fotogalerie)

Azi, 24 ianuarie, de la ora 11.00, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei a avut loc un moment solemn cu ocazia împlinirii a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, apoi Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural a evocat semnificaţiile „Micii Uniri”, a urmat o slujbă de Te Deum, oficiată de preoţi din cadrul Protopopiatului Ortodox Român din Carei, după care au avut loc depuneri de coroane din partea instituţiilor publice, partidelor şi asociaţiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de reprezentanți ai cercurilor din cadrul Centrului Cultural Carei.

Formația Magic Dance, coordonată de Raluca Păvăluc a prezentat un dans modern, folosind în coregrafie panglici tricolore, elevii Adriela Varga și Adrian Sabău au recitat două poezii, iar membri ai Ansamblului Folcloric Ceatăra, condus de prof. Adrian Pașca au interpretat un cântec patriotic.

La finalul manifestării cei prezenți au întins tradiționala horă în fața monumentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.