E cu semnul intrebarii ! A consumat sau nu droguri soferul care a ucis tanara la Cluj ?

Probele sunt contradictorii în cazul accidentului produs de Ștefan Tudor Cârjă și soldat cu decesul unei tinere de 20 de ani, prietena acestuia. Probele de singe și urină prelevate au indicat prezența unor urme de cannabis. La UPU Cluj se va declanșa o anchetă internă.

Directorul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă, a declarat că va declanșa o anchetă internă pentru a afla cum este posibil ca un aparat de la UPU Cluj, a indicat în urina șoferului, urme de cannabis, iar a doua zi, la Institutul de Medicină Legală din Cluj, probele de sânge să iasă negativă și să nu evidențieze nicio urmă de substanță psihoactivă.

“Noi avem echipamente foarte performante, care au full services, la zi. Îi vom întreba și pe cei care ne-au livrat aceste echipamente cum este posobil acest lucru, după cum vom sta de vorbă și cu personalul medical care a fost de gardă în noaptea respectiv. Este posibil să fie o eroare de aparat, dar personal nu cred acest lucru. Este foarte intersantă speța”, a spus Petru Șușcă.

În noaptea de duminică spre luni, Ștefan Tudor Cârjă aflat al volanul unui Mercedes, pe direcția Gilău – Cluj, și a lovit un stâlp de oțel. În urma impactului, Gabi Rîpan a murit pe loc, iar șoferul a fost rănit foarte grav. Șoferul a fost aruncat din autoturism.

La UPU Cluj, șoferului i-au fost prelevate probe de sânge și urină și s-a stabilit că avea urme de cannabis și romparkin, un medicament foarte puternic, pentru calmarea bolnavilor psihic.

Ulterior, IML Cluj, a dat un alt buletin de analize în care nu se mai regăsesc urmele de THC în sângele lui Cârjă.

“La UPU se fac teste rapide și trebuiesc confirmate prin acte medico-legale. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Se aduce trusa specială, care conțin procese verbale de recoltare. Probele neconsumate se păstrează șase luni și se pot cere repetarea probelor în alte centre. Laboratorul are aparat gaz cromatograf cu care se fac analize pentru depistarea alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Toate analizele rămân și fiind probe judiciare pot fi puse la dispoziție organelor competente”, a declarat medicul șef legist Costel Siserman, de la IML CLuj.

Urmele de cannabis rămân în urină și 30 de zile.

Sursa: www.stiridecluj.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.