Ministrul Gabriel Les la Bruxelles. S-a intalnit cu secretarul general NATO (Foto)

Ministrul Apararii Nationale, satmareanul Gabriel Les a participat astazi, 23 ianuarie, la Bruxelles, ca membru al delegației oficiale, la întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Agenda întrevederii a cuprins subiecte de importanță majoră pentru Alianța Nord-Atlantică, precum evoluția situației de securitate din zona Mării Negre, implementarea deciziilor Alianței pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare, dar și angajamentele asumate de statele aliate în legătură cu conceptul celor 3 C – cash, capabilities, contribution.

“Întâlnirea cu înaltul oficial al NATO a reprezentat o nouă oportunitate de a reitera angajamentul României faţă de valorile euro-atlantice şi angajamentul faţă de construcţia de securitate şi apărare promovată de Alianță. Următoarea rundă de discuţii va fi săptămâna viitoare, când Secretarul General Stoltenberg va participa la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre UE, ce se va desfăşura în Bucureşti, sub egida mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene”, spune ministrul Gabriel Les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.