Baimarenii ne-au luat-o inainte ! Platformele de colectare a gunoiului menajer, ingropate

Platformele de colectare a gunoiului menajer din Baia Mare vor fi îngropate în sol, astfel că gunoiul nu va mai fi la vedere. Din cele 180 de platforme aflate pe raza municipiului Baia Mare, aproape jumătate vor fi îngropate, în prima etapă.

“Conform noului contract pe zona 1, vor fi 80 de platforme subterane, dotate cu nişte instalaţii hidraulice, ce vor ridica benele de gunoi, iar când acestea se lasă în jos vor fi ca o cutie poştală. Deja la Oradea, Cluj sunt asemenea platforme subterane funcţionale. Datorită acestora, scăpăm de o problemă: îi va împiedica pe acei scotocitori în gunoaie, care fac mizerie în jurul platformelor. În momentul de faţă, noi avem 180 de platforme pe toată suprafaţa Băii Mari. Însă conform noului contract vor deveni îngropate doar 80, că atâtea sunt stipulate în documentaţia de achiziţie. Probabil că în primii trei ani de zile le vom termina de instalat. Investiţia pe care trebuie să o facem este destul de mare, ne va costa între 12.000 şi 15.000 pentru fiecare platformă, în funcţie de capacitatea ei. Dacă înmulţim cu 80, în primă fază, iese o sumă mare, pe care noi trebuie să o plătim. Dar aceasta este cuprinsă în costurile noastre. Dacă vom vedea că platformele funcţionează şi va fi necesar, vom mări numărul lor. Restul vor rămâne aşa cum sunt. Însă îngroparea ghenelor de gunoi nu este un lucru chiar uşor. Trebuie să ştim sigur că prin fiecare loc de platformă nu trece nicio reţea de gaz, apă, curent electric”, a declarat Mihai Apan, directorul general al societăţii Drusal.

Folosint această procedură, platformele îngroapte nu vor mai lăsa mirosurile să iasă în exterior.

“Conform legii Mediului, noi ar trebui să ridicăm gunoiul odată pe zi, însă în prezent sunt platforme unde mergem şi culegem deşeurile menajere şi de trei ori pe zi, deoarece, nefiind suficiente şi lumea continuând să arunce, nu avem de ales şi trebuie să le golim mai des, astfel că lucrăm în trei schimburi. Cu noile platforme îngropate, nu vom mai avea nici această problemă dacă vom mări numărul lor”, spune directorul societăţii de salubrizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.