Gabriel Les: “România se prezintă astăzi ca un factor de securitate”

Tara noastra este un factor de securitate si stabilitate a spatiului aerian alaturi de aliati, a declarat ministrul Apararii Nationale Gabriel Les in cadrul bilantului Statului Major al Fortelor Aeriene pentru 2018.

“România se prezintă astăzi, cu siguranţă, ca un factor de securitate, control şi stabilitate a spaţiului aerian alături de aliați.

Forţele Aeriene Române au continuat să execute Serviciul Poliţie Aeriană Întărită în România, sub comanda NATO, alături de structuri militare specializate ale statelor partenere, şi aici pot aminti Marea Britanie şi Canada. Misiuni aeriene şi exerciţii comune au fost executate şi alături de SUA.

Nu pot decât să mulţumesc Forţelor Aeriene Române care au contribuit astfel, alături de celelalte categorii de forţe, la consolidarea imaginii României ca partener care contribuie activ la efortul comun de furnizare a securităţii şi stabilităţii în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Apreciez mult efortul militarilor acestei structuri, respectul faţă de meserie, dăruirea şi spiritul de răspundere cu care îşi îndeplinesc misiunile de apărare a porţilor albastre ale României”, spune ministrul Apararii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.