Intarzieri record la trenuri ! 6 ani … intr-un singur an

Potrivit unor statistici realizate chiar de către Ministerul Transporturilor, anul trecut, trenurile din România au întârziat 6 ani.

Întârzierile trenurilor din ţara noastră nu mai sunt de mult o surpriză pentru călători. Nici anul trecut nu am stat mai bine la acest capitol, iar concluzia reiese clar din răspunsul oficial primit de un deputat din partea Ministerului Transporturilor.

În 2018, în perioada iunie-noiembrie, timpul de aşteptare în plus a fost de 1,6 milioane de minute.

Aproape la fel arată datele şi pentru anul 2016, când numărul minutelor de întârziere a ajuns la aproximativ 4, 5 milioane.

Ministerul Transporturilor susţine că regretă disconfortul creat, dar CFR acţionează astfel încât să fie menţinută siguranta circulaţiei trenurilor. Unele dintre motivele invocate pentru aceste intârzieri sunt porţiunile de cale ferată care nu permit o viteză ridicată, dar şi restricţiile de viteză introduse pe perioada lucrărilor de întreţinere şi reparaţie pe anumite tronsoane.

Făcând o comparaţie, opt din zece trenuri din Franţa ajung la timp. Iar în Italia, în 2017, întârzierea medie a fost de aproape 11 minute. Celebru rămâne cazul ministrului Transporturilor nipon care şi-a dat demisia după ce toate trenurile din Japonia înregistraseră întârzieri de 3 minute în tot anul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.