Lovitură la mafia drogurilor ! Captură de 200.000 de euro

În data de 17 ianuarie 2019 procurorii DIICOT au efectuat prinderea în flagrant a 3 bărbați, cetățeni români, în Punctul de trecere al frontierei Borș, imediat după ce acestea au trecut frontiera din Ungaria în România, introducând astfel pe teritoriul României, fără drept, cantitatea de 17,6 kg cannabis și 354,3 grame cocaină, droguri ascunse în interiorul autoturismului cu care se deplasau.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud pe baza mandatelor de aducere, fiind suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat – prev. de art. 367 alin. 1 și 2 din C.pen, trafic de droguri de risc – prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.pen. şi introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc și de mare risc, fără drept – prev. de art. 3 al. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

La aceeași dată, procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat, în aceeași cauză penală, 10 percheziții domiciliare la locuința a 4 suspecți și a altor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele în cauză au fost descoperite alte cantități de droguri de risc – canabis și mare risc – cocaină, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

De asemenea, au fost descoperite și indisponibilizate în vederea cercetărilor sume de bani, bijuterii, aparatură electronică (telefoane mobile, laptop-uri, etc.) despre care există date că au fost folosite la săvârșirea infracțiunilor sau provin din săvârșirea acestora sau din valorificarea produsului infracțional, precum și 3 autoturisme bănuite că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Cei trei inculpati prinși în flagrant, precum și un al patrulea inculpat, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, urmând a fi prezentați în cursul zilei de 18.01.2019 judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul SCCO BN, IPJ Bistrița-Năsăud, BCCO Cluj Napoca, SCCO Maramureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, SAS Bistriţa-Năsăud.

Precizăm că până la soluționarea definitivă a cauzei, persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.