Concurenta mare. Peste 1000 de candidati

În această perioadă, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea se desfăşoară examenul de admitere pentru ocuparea celor 280 locuri scoase la concurs, în sesiunea ianuarie 2019, pentru a deveni poliţist de frontieră. Din cele 280 de locuri, opt sunt destinate cetăţenilor români de etnie romă şi trei altor minorităţi.

Prima etapă a examenului de admitere a început prin prezentarea candidaţilor la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, din cei 1.436 candidaţi recrutați care și-au finalizat dosarele până la data de 28.12.2018, s-au înscris la concurs 1.341 de candidați.

După susţinerea probelor eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), care au avut loc perioada 14-18.01.2019, au rămas în concurs un număr de 1.009 de candidaţi, din care 727 băieți și 282 fete.

În data de 19.01.2019, începând cu ora 10.00, candidaţii vor susține proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi o limbă străină la alegere (engleza sau franceză). Se menține și la această sesiune o concurenţa ridicată, cifrele fiind în creștere față de sesiunea din septembrie 2018 când au ajuns la proba scrisă un număr de 936 candidați, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, indicând faptul că în cadrul instituției vom avea elevi cu un bagaj de cunoștințe ridicat care vor intra în rândurile Poliției de Frontieră la sfârșitul anului 2019.

Metodologia examenului de admitere a fost aceeași ca și la examenul din luna septembrie 2018, fiecare probă având caracter eliminatoriu, participarea candidaţilor la următoarea probă fiind condiţionată de promovarea celei anterioare. Nu au fost admise contestaţii, repetări sau reexaminări la probele de aptitudini.

Reamintim, de asemenea, că sâmbătă, 19.01.2019, până la ora 21.00, vor fi afişate rezultatele finale ale examenului de admitere.

Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea se menține și pentru această promoție la durata de 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.