„Săptămâna dr. Vasile Lucaciu” la Muzeul Judetean

Cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naşterea celei mai importante personalităţi a Sătmarului, Muzeul Judeţean organizează în perioada 21-25 ianuarie „Săptămâna dr. Vasile Lucaciu”.

Astfel, luni, 21.01.2019, de la ora 12, la Apa, va fi inaugurată Biserica de lemn ridicată în cinstea marelui luptător naţional, urmată de un program cultural – artistic ce va avea loc la Centrul Cultural din localitatea Apa. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Satu Mare, Muzeul Judeţean şi Primăria comunei Apa, în cadrul programului Centenar.

De asemenea, în perioada 21-23 ianuarie, în intervalul orar 9-14, la sediul Muzeului Judeţean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu, nr. 21, va avea loc proiectia filmului documentar „Patriotul din Şişeşti. Dr. Vasile Lucaciu”, realizat de Lucia Hossu Longin în cadrul ciclului „Memorialul durerii – O generaţie care ne-a dat o ţară” (durata 45 de minute).

Cei interesaţi sunt rugaţi să se programeze anticipat la numărul de telefon 0740218234. În această perioadă vizionarea filmului este gratuită, iar începând cu data de 28 ianuarie, preţul biletului, cu vizitarea expoziţiei temporare „Sătmărenii şi Marea Unire” este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.