Parada portului popular la Zestea Oasului. Zeci de ansambluri folclorice (Foto)

O parada a portului popular a deschis cea de-a XXI-a editie a Festivalului “Zestrea Oasului”, eveniment ce s-a desfasurat astazi, 7 ianuarie, in Negresti-Oas.

La tradiționalul eveniment au participat 20 de ansambluri folclorice, cete și grupuri de colindători din Țara Oașului și din zonele etnografice învecinate: Codru, Maramureș, Chioar.

Festivalul-concurs s-a desfasurat în atmosfera satului tradițional de la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului, după ce, în prealabil, a avut loc parada colindătorilor prin centrul orașului Negrești-Oaș, pornind de la catedrală.

Și la această ediție, organizatorii și-au propus să contribuie la educarea grupurilor de colindători și a publicului în vederea salvgardării elementului de patrimoniu cultural imaterial înscris pe Lista UNESCO, colindatul de ceată bărbătească.

Juriul de specialitate format din prof. univ. dr. Ion Cuceu, prof. univ. dr. Zamfir Dejeu, prof. univ. dr. Viorel Rogoz, conf. univ. dr. Delia Suiogan, dr. Natalia Lazar va analiza și evalua prestația fiecărei cete de colindători, conform regulamentului de organizare și desfășurare a festivalului.

Ciclul sărbătorilor de iarnă se sfârșește odată cu sărbătoarea Sfântul Ioan, iar prin organizarea festivalului în această dată se urmărește atragerea mai multor turiști și încheierea festivă a ciclului de manifestări specifice Crăciunului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.