Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei

Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, este anuntul facut astazi, 4 ianuarie de catre ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les. 

“Ministerul Apărării Naționale vă aduce la cunoștință că începând cu data de 01.01.2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflației, respectiv 1,3%.

Menționăm că la data de 01.01.2019 indicatorul definitiv cunoscut al ratei medii anuale a inflației a fost de 1,3% și reprezintă Rata medie a prețurilor de consum în anul 2017 față de anul 2016, calculată pe baza indicelui prețurilor de consum (IPC).

Conform prevederilor art.59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată prin OUG nr. 14/2018: “Pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică”, este mesajul ministrului Gabriel Les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.