Revelion linistit. Nu au fost înregistrate evenimente de amploare

430 de polițiști, aproape 300 de intervenții la evenimente, peste 260 de sancțiuni contravenționale, acesta este bilanțul activităților desfășurate în minivacanța de Revelion, în urma căruia putem constata o creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.

În perioada 30 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, aproape 120 de polițiști au acționat zilnic, în schimburi, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Structurile de poliție au intervenit la aproximativ 300 de evenimente, din care 253 sesizate prin SNUAU 112.

Au fost constatate în flagrant delict 26 de infracțiuni de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și 4 infracțiuni la regimul rutier.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române, context în care polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulație, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 37 430 de lei.

De asemenea, au fost reținute 9 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare atingându-și astfel scopul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.