Ministerul Educatiei vrea materii mai usoare pentru elevi

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că autoritățile trebuie să aducă curriculumul școlar la vârsta elevului.

„Mă uit la curriculum, mă uit că ai noștri copii când merg într-o țcoală din Vest saltă două clase și pe de altă parte aici părinții reclamă un conținut mult prea condensat, probabil că trebuie să revizuim programele, de fapt nu probabil, asta trebuie să facem, să revizuim curriculumul prin programe și să încercăm să le aducem la vârsta pe care elevul o are și la puterea lui de înțelegere”, a declarat Andronescu.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu, spune că elevii ar fi mai bine pregătiți și ar avea rezultate mai bune la examenele finale dacă s-ar introduce o evaluare intermediară în timpul liceului.

„Dacă vă uitaţi la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm acelaşi lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta, să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârşitul examenului de bacalaureat”, a precizat Andronescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.