Retrospectiva sumbra. An plin de tragedii pe soselele din judetul Satu Mare (Foto)

In anul care tocmai se incheie au avut loc o serie de tragedii pe soselele din Satu Mare. Multi satmareni s-au pierdut viata lasand in urma familii ravasite de durere. Altii au suferit rani grave in urma accidentelor rutiere in care au fost implicati.  

1. Sirul accidentelor mortale a inceput in acest an in data de 15 februarie, la ieșirea din municipiul Satu Mare, în zona Aeroportului. Două mașini s-au ciocnit frontal. Un șofer de 76 de ani din Satu Mare a intrat cu mașina pe contrasens și s-a izbit frontal de un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani tot din Satu Mare. În urma impactului cei doi șoferi au rămas încarcerați.

Din nefericire, cel de-al doilea șofer (un bărbat în vârstă de 76 de ani) nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat de către medicul prezent la fața locului.

2.Un alt accident mortal a avut loc trei zile mai tarziu in localitatea Odoreu. Accidentul s-a soldat cu maortea unui biciclist.

3.In cursul aceleiasi zile, un alt accident mortal a cutremurat opinai publica din judet. Tragedia a avut loc la iesirea din municipiul Satu Mare, inspre Dorolt. In acest caz, o persoana a fost accidentata mortal pe o trecere de pietoni.

4.Un tanar de 20 de ani din Satu Mare a murit in data de 21 martie dupa ce s-a izbit cu masina de un cap de pod in localitatea Cadea. Acesta se deplasa pe directia Oradea – Satu Mare.

„Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au procedat la descarcerarea pasagerului de pe locul din dreapta șoferului, rămas captiv în autoturismul avariat și la efectuarea manevrelor de resuscitare a acestuia, însă, din nefericire, tânărul, în vârstă de 20 de ani, aflat în stop cardio – respirator, nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia”, a transmis la acea vreme căpitan ISU Crișana, Camelia Roșca.

5.Un alt accident soldat cu moartea unui barbat de 60 de ani din Carei a avut loc in data de 21 aprilie, la iesirea din Petresti.

Din ancheta polițiștilor reiese că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un cap de pod.

Impactul a fost atât de violent încât bărbatul a decedat. Echipajele medicale sosite la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viață.

6.Un accident soldat cu moartea unui tânăr de 19 ani din Dorolț a avut loc în noaptea de marți, 1 spre 2 mai. Tragedia s-a petrecut în localitatea Mădăras.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Cochera, tânărul nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Acesta a pierdut controlul volanului, s-a izbit cu mașina de un cap de pod, iar apoi a ricoșat într-un stâlp.

În urma impactului extrem de violent, șoferul a decedat.

 

7.Un accident soldat cu moartea unui barbat de 49 de ani a avut loc in 3 iulie dimineata in localitatea Domanesti.

Un microbuz a fost lovit de tren. Accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localitățile Domănești și Moftinu Mic, în jurul orei 08.00.

8.Un accident soldat cu moartea unui bărbat a avut loc azi, 5 iulie în orașul Ardud.

Biciclistul a fost lovit de un camion. Paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața bărbatului.

Din ancheta politistilor reiese ca un biciclist in varsta de 62 de ani din Ardud a fost acrosat de remorca unui TIR condus de un barbat de 52 de ani din Maramures. In urma impactului, biciclistul a suferit rani grave la cap. Paramedicii au incercat zeci de minute sa-l readuca la viata, insa fara succes.

9.În cursul noptii de sambata 25 spre duminica 26 august, pompierii au fost solicitati să intervină pentru descarcerarea a două persoane dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier produs între localitățile Livada și Călinești-Oaș. Un barbat si o femeie au decedat.

Din nefericire, echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru cele două persoane găsite în autoturism, acestea prezentând leziuni incompatibile cu viața.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani, aflat la volan și pasagera din dreapta, o femeie în vârstă de 29 de ani.

10.Un accident cu sfârșit tragic a avut loc în 28 septembrie. O femeie de 66 de ani din Drăgușeni a fost lovită mortal de o mașină.

Accidentul mortal a avut loc la intrarea în Drăgușeni dinspre Turulung. Se pare că femeia a traversat drumul în mod neregulamentar.

11.In noaptea de 2 spre 3 octombrie, polițiștii au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier între localitățile Botiz si Ciuperceni.

Oamenii legii au stabilit că un bărbat, de 31 ani, din municipiul Suceava, în timp ce se afla la volanul unei masini a efectuat o manevră de depășire a unui alt autovehicul și a accidentat mortal un barbat care în calitate de pieton a circulat neregulamentar pe partea carosabilă.

12.Accidentul care a avut loc în seara de 12 decembrie în localitatea Moftin s-a soldat cu moartea unuia dintre șoferii implicați în tragedie.

Vă reamintim că un autoturism a intrat sub un TIR, ambele vehicule luând foc.

Șoferul autoturismului a fost găsit carbonizat. Cel al TIR-ului a reușit să iasă la timp din cabină.

13.Un tanar de 19 ani, Georgian Bura din Bixad si-a pierdut viata in 27 decembrie dupa ce a intrat cu mașina într-o casa. Tragedia a vut loc in Seini.

“Într-o curbă uşoară la dreapta, şoferul a părăsit partea carosabilă prin stânga şi s-a oprit cu autoturismul în peretele unui imobil. În urma impactului, tânărul de la volan a decedat. Verificările poliţiştilor au relevat că acesta avea permisul de conducere reţinut. Poliţiştii continuă cercetările”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.