Salvamont Satu Mare: Accesul la partia de la Luna Ses, interzis (Foto)

Turiștii care doresc sa urce la vârful Pietroasa să o facă doar pe traseele turistice, este anuntul facut de catre reprezentantii Serviciului Public Judetean Salvamont Satu Mare. Accesul pe pârtia de schi este interzis.

Restricționarea accesului pe pârtia de schi este în BENEFICIUL și spre SIGURANȚA turiștilor!!! Domeniul schiabil are până la finalizare regim de șantier, de aceea lucrătorii implicați în paza obiectivului nu permit accesul pe pârtie și îndrumă turiștii pe traseele consacrate. Lucrările au fost suspendate din cauza stratului gros de zăpadă și astfel au rămas mai multe sute de metri de săpătură adâncă de-alungul pârtiei, materiale depozitate (țevi, grămezi de nisip) utilaje și dispozitivele din dotarea acestora. Chiar dacă este primul an, în care practic, de la începerea acestei investiții în 2012, se poate coborâ din vârf până jos în parcare, SPJ Salvamont nu recomandă acest lucru, deoarece momentan, pârtia poate deveni o capcană pentru cei ce se hazardează ignorând avertismentele și masurile de siguranță impuse de constructor! Mai mult de atăt, intervenția în caz de accidente pe partea superioară, din cauza lucrărilor se poate face numai pe jos, iar pericolul instalării hipotermiei la victimă este foarte ridicat. Zilele trecute, condițiile de zăpadă au urcat timpii de atingere a vărfului la 2 ore.

O ultimă mențiune se referă la echipament și anume bocancii să fie adecvați sezonului de iarnă, să nu lipsească parazăpezile, suprapantalonii, căciula și mănușile groase. Din rucsac, la fel să nu lipsească frontala și bricheta ținând cont că se întunecă devreme, în jurul orei 17!

Vă rugăm țineți cont de această avertizare- informare, este în beneficiul și pentru siguranța dvs.!”, este mesajul salvamontistilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.