Noua Lege a pensiilor a fost votata ! Ce spune deputatul Ioana Bran

Astazi, 19 decembrie, Camera Deputaților a votat Legea pensiilor. Au fost 193 de voturi pentru şi 1 împotrivă. Camera Deputaților este for decizional în cazul Legii pensiilor, astfel că proiectul merge la promulgare. Pe de altă parte, opoziţia ameninţă că va ataca la CCR legea.

Marţi, 18 decembrie deputații au admis, în plen un amendament care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

„Astăzi am votat una dintre cele mai importante legi promise prin Programul de Guvernare! O lege pentru o categorie importantă de români, care merită respectul nostru profund și care a fost mereu nedreptățită: pensionarii. Legea pensiilor a fost adoptată cu 193 de voturi pentru, 14 abțineri și un vot împotrivă. Pentru mine, a fost un moment special, am votat din toată inima!

Pentru prima dată în România de după Revoluția din decembrie 1989, actul normativ introduce principiul respectării contributivității și stabilește ca fundament echitatea.
Legea va fi pusă în aplicare în 2021, este o muncă enormă să pui la punct un sistem de 5 milioane de dosare. Dar procesul de îmbunătățire a vieții pensionarilor a început deja. Am pornit pe drumul acestei reparații sociale în 2016, după alegeri. Atunci, punctul de pensie era 871 de lei. Acum, valoarea acestuia a urcat la 1.100 de lei, anul viitor va fi 1.265 de lei, iar în 2020, deci în interiorul mandatului actualei guvernări, va fi 1.775 de lei.

A fost adoptat și un amendament special, referitor la reducerea stagiului de cotizare pentru persoanele cu dizabilități. O altă prevedere importantă a legii le aduce avantaje mamelor cu copii adoptați, care vor beneficia și ele de reducerea vârstei de pensionare.

Regret opțiunea colegilor din PNL și USR de a nu participa la acest vot. Doamna Raluca Turcan le-a recomandat colegilor de partid să își scoată cartelele de vot. Dar legea a trecut! Peste 5 milioane de pensionari se pot simți de acum respectați. Doamne-ajută!”, spune deputatul Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.