Atelier de matematica la Liceul German

În perioada 10-14 decembrie 2018, Liceul Teoretic German a găzduit prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ “Playful Mathematics”. Pe parcursul celor cinci zile, elevii Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” au participat împreună cu elevi din Polonia, Italia, Turcia si Grecia la ateliere tematice despre arhitectură si geometrie, forme geometrice în natură și arhitectură, decorațiuni de Craciun cu teme matematice.

Marti, 11.12.2018, elevii au participat la atelierele organizate de Fundația Hans Lindner, după care au vizitat Castelul de la Carei. Miercuri, 12.12.2018, atât profesorii, cât și elevii au vizitat Salina de La Turda.

În același timp, proiectul se doreste a fi un schimb de bune practici în ceea ce privește instrumentele si metodele inovative în predarea matematicii, profesorii oaspeți participând în acest sens la training-uri pe tema instrumentelor digitale folosite în predarea matematicii. În cadrul întâlnirilor s-au discutat planuri de lectie și programe de matematică specifice fiecărei țări. Doamna inspector Dr Doina Munteanu a susținut o prezentare cu titlul “Implementation activities for the grade 5th and 6th curriculum”.

Oaspeții au participat și la tradiționalul Bazar de Crăciun.

Urmatoarea mobilitate din cadrul proiectului va avea loc în luna mai 2019 în Italia.

Informatiile au fost transmise de prof. Iulia Sirbu Hoelzli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.