Electrica: Mai sunt doua defectiuni in judet. Echipele sunt in teren

In momentul de fata mai exista doua defectiuni in judet, pe liniile de curent electric. Este vorba despre o defectiune in comuna Barsau, iar a doua in Andrid. Defectiunile vor fi remediate pana astazi, 18 decembrie, ora 18.00, spun reprezentantii Electrica.

Astazi, 18 decembrie, prefectul Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Conform datelor transmise de către reprezentatul Secției Satu Mare a Drumurilor Naționale precum și de către reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare, nu există drumuri blocate în județ.

Mircea Tămaș, directorul Sucursalei Satu Mare a Societății de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord a făcut o informare privind evenimentele care au afectat recent instalațiile energetice din județul Satu Mare. Vârful perioadei de criză a fost atins în data de 16 decembrie, când 4 linii de înaltă tensiune (20kV) au fost integral deconectate, afectând aproape 21000 de consumatori din județ. Electrica a mobilizat în teren 19 echipe de intervenție, care au remediat pagubele produse în special de ruperea conductorilor din cauza vegetației îngreunată de zăpadă și căzută pe liniile aeriene. În acest moment în județ mai există doua defecțiuni – una care afectează comuna Bârsău, integral – aproximativ 800 de gospodării și una în satul Adrian. Până la ora 18,00, Electrica estimează că va asigura energie electrică tuturor consumatorilor din județul Satu Mare.

La finalul întâlnirii, prefectul Darius Filip a solicitat responsabilitate şi seriozitate din partea instituțiilor şi companiilor cu atribuţii directe privind asigurarea utilităților către gospodăriile populației precum și în ceea ce privește serviciile de sănătate publică și circulația rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.