Tabla inteligenta intr-o scoala din judet

O inițiativă de succes, unică la nivelul județului nostru, a făcut ca până acum să fie instalate 15 table inteligente, de care se bucură deja sute de elevi. Acum, în luna cadourilor, alte cinci noi astfel de table școlare vor fi donate unor unități de învățământ din Pomi.

Proiectul de sprijinire a educației face primii pași spre extindere națională, atingând și județul Satu Mare – prima tablă din acest nou set de cinci va fi instalată în satul Pomi.

Prin programul “O tablă inteligentă în fiecare clasă” s-au utilat până în prezent 12 școli/licee din Baia Mare, urmând ca în data de 18 decembrie 2018 să se monteze încă cinci astfel de dispozitive, la Școala George Coșbuc Baia Mare, Asociația Autism Baia Mare și Școala Gimnazială Pomi (Satu Mare).

Pentru facilitarea accesului la educație, îmbunătățirea calității procesului de învăţare şi oferirea instrumentelor moderne de lucru, în cadrul proiectului deja menționat au fost întreprinse acțiuni precum:

– dotarea şcolilor și a liceelor cu table inteligente
– construirea laboratoarelor performante de chimie, fizică, informatică şi comunicare
– workshop-uri pentru dezvoltarea personală a elevilor.

De-a lungul timpului, Fundația DMA a susținut proiectele școlare și extrașcolare ale elevilor, fie că a fost vorba de materii cu grad ridicat de dificultate ori activități creative (teatru, arte vizuale), prin sponsorizări sau donare de mobilier, rechizite și aparatură digitală.

“După multe afaceri de succes pe care am reușit să le conduc, am ajuns la concluzia că doar investind în tinerii noștri putem asigura succesul în sensul larg al cuvântului. Am început cu dotarea câtorva școli cu table inteligente, iar satisfacția pe care am primit-o din zâmbetul larg al copiilor m-a facut să realizez că nu există o altă definiție mai valabilă a succesului. Cercetarea trebuie susținută pentru rezultate excepționale”, declară președintele Fundației DMA și fondatorul DMA Group, Doru Miravițchi.

Tot prin intermediul fundației, Doru Miravițchi demarează și un program de dezvoltare pentru tineri, prin care le vorbește elevilor despre stima de sine, despre valorile cu care ne naștem și despre potențialul nostru. Sute de copii și profesori din Baia Mare au luat parte la aceste seminare iar proiectul se pregătește pentru a fi dezvoltat la nivel național.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.