Sa sustinem excelenta ! Un careian in finala Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate

Careianul Radu Sava, care studiază la Universitatea Tsinghua din Beijing (China) se numără printre finaliştii Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelență Academică 2019. Pentru a câştiga, Radu are nevoie de voturile noastre.

Gala va avea loc în 8 ianuarie 2019, la Bucureşti. Pentru a-l ajuta pe careianul Radu Sava apreciaţi poza sa în albumul finaliştilor, de pe pagina de Facebook a Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS): https://www.facebook.com/lsrs.romania/?tn-str=k*F

Radu Sava este născut la Beiuș, în anul 1995. A finalizat studiile primare în Statele Unite, ca ulterior să revină în România, la Carei. Acum studiază politică chineză și politică externă, sub egida unei burse bilaterale româno-chineză, la Universitatea Tsinghua din Beijing. Concomitent, urmează și cursurile masteratului francofon de la Cluj, în studii politice europene comparate.

Absolvent al școlii clujene de relații internaționale, Radu a fost mereu pasionat de dinamicile Asiei de Est, respectiv dicotomia Marelui Orient Îndepărtat și a Europei Centrale și de Est. De aceea, încearcă să-și păstrez entuziasmul și să mențină un angajament hotărât, pentru munca susținută în demersul său academic și o dedicare sinceră în cotidian spre dezvoltare personală.

Până în prezent, cea mai mare realizare a sa este strâns legată de procesul consolidării unor valori și principii occidentale, de conștientizare a propriului eu, fără însă a pierde din vedere anumite noțiuni asociate înțelepciunii asiatice. Ergo, a devenit mult mai empatic față de anumite probleme ale comunității internaționale și nu numai, în genere, dar și preocupat de expunerea unor potențiale idei care ar putea duce, în timp, la rezoluții pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.