Două trasee turistice omologate, în zona Luna Șes (Foto)

Odată cu dezvoltarea domeniului schiabil, zona turistică Luna Șes a devenit punct de reper pentru turismul montan sătmărean. Dacă pe timp de iarnă posibilitățile de recreere vor fi multiple (schi de agrement pe piste amenajate, schi de tură și freeride), pe timp de vară, activitățile turistice sunt strâns legate de existența traseelor turistice care pun în valoare patrimoniul natural și etnografic al zonei.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) și reprezentanții Serviciului Public Salvamont din subordinea CJ, au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, omologarea primelor două trasee turistice din județul Satu Mare.

Cu ajutorul unor imagini în format video, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus, au vorbit despre demersurile realizate pentru omologarea celor două trasee, demersuri care au fost începute în anul 2017 de către Serviciul Public Județean Salvamont (SPJ) Satu Mare, prin efortul susținut al salvamontiștilor SPJ, coordonați de Adam Boer și Alex Costin.

Cele două trasee turistice omologate sunt Cruce Galbenă (Cabana Boda Oșanul – Poiana Boroș) și Cruce Albastră (Borcut Luna Șes – Poiana Boroș). Aceste trasee sunt disponibile pe tot parcursul anului, nu presupun pregătire specială pentru parcurgere, nu necesită echipament special și sunt destinate tuturor categoriilor de turiști, indiferent de vârstă.

Odată cu amenajarea acestor trasee turistice vor fi eliminate cazurile de persoane rătăcite, a căror număr au crescut considerabil în ultima perioadă, ca urmare a afluxului mare de turiști atrași de infrastructura și facilitățile turistice create în zonă. Traseele, care au obținut omologare de la Ministerul Turismului, fac legătura între obiectivele turistice situate pe Valea Talnei și Valea Brada.

Prin omologarea primelor două trasee turistice, din cele 14 aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Județean, Satu Mare se înscrie în rândul județelor care pot să promoveze un turism de calitate, conform cerințelor impuse în turismul european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.