Un careian, în TOP-ul național. Premiat de cosmonautul Dumitru Prunariu (Foto)

Radu Motişan, originar din Carei este printre laureații concursului național PatriotFest, organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center.

Acesta a câştigat locul III la secţiunea „Siguranţa pericolului” cu proiectul „Reţea globală de monitorizare a mediului”. Premiul i-a fost înmânat de către cosmonautul român Dumitru Prunariu, scrie www.opiniedecarei.com.

Radu Motișan este stabilit în Timişoara. Careianul a creat un dispozitiv portabil care măsoară calitatea aerului, uRADMonitor. uRAD e un proiect care pornește de la un gadget portabil dotat cu numeroși senzori, prin care se analizează datele din aer, iar apoi, cu ajutorul unei aplicații de mobil sau desktop acestea sunt analizate și transformate în grafic. Toate datele sunt transmise online și introduse într-o bază de date globală, pentru a putea face comparații.

Radu Motişan este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, cu un master în Informatică.

Concursul naţional PatriotFest, aflat la a doua ediţie, încearcă să scoată în evidenţă potenţialul creativităţii româneşti cu aplicabilitate în domeniul securităţii naţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.