Minivacanta de Craciun si Revelion

25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun, respectiv 1 și 2 ianuarie, sunt considerate zile libere prin lege, conform legislației muncii în vigoare. Există, însă, șansa ca românii să aibă mai multe libere anul acesta, dacă Guvernul va aproba această propunere.

Executivul ar putea acorda bugetarilor timp liber în zilele de luni, 24 decembrie și 31 decembrie, astfel încât aceștia să se bucure de o minivacanță.

Anul acesta, ultimele două zile libere din an, respectiv prima și a doua zi de Crăziun, vor pica în zile de marți și miercuri, ceea ce înseamnă că salariații nu se vor putea bucura de o minivanță, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, anul trecut, scrie avocatnet.ro. Practic, angajații din țara noastră vor beneficia de timp liber doar în zilele de 25 și 26 decembrie, respectiv prima și a doua zi de Crăciun.

Totuși, în următoarele zile, autoritățile ar putea lua decizia acordării bugetarilor a unei zile libere luni, ceea ce ar da angajaților de la stat posibilitatea de a se bucura de o minivacanță de cinci zile. Dacă Guvernul va acorda o zi liberă sau două, acestea se va recupera ca până acum, fie prin prelungirea programului de lucru, fie prin lucrul în zile de sâmbătă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.