Ioana Bran despre presedintia Romaniei la Consiliul UE: “România e demnă să contribuie decisiv la viitorul spațiu european’ (Foto)

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat astăzi, 12 decembrie în fața celor două Camere ale Parlamentului prioritățile României pentru cele șase luni în care va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

“Ca și colegii mei, am fost prezentă în plen și vreau să vă împărtășesc atât câteva dintre temele cuprinse în programul prezentat de primul ministru, cât și impresiile mele. În primul rând, premierul a punctat clar că România are un singur drum – cel european. Și a făcut apel către toate partidele parlamentare ca, în acest moment istoric, să renunțe la orgolii și resentimente, să arătăm că România e demnă să contribuie decisiv la viitorul spațiu european”, spune deputatul social-democrat Ioana Bran.

“Guvernul s-a pregătit temeinic și fiecare ministru are o agendă amănunțită. România nu e și nu va fi cu nimic mai prejos față de celelalte state membre!”, a spus premierul.

Migrația, digitalizarea, promovarea pe piața muncii a egalității de gen, combaterea dezinformării, consolidarea Parteneriatului strategic cu NATO, securitatea cibernetică, dar și conectivitatea sunt câteva dintre obiectivele României. Toate acestea, reunite sub motto-ul „Coeziunea, ca valoare europeană”.

În plus, premierul a anunțat ca România și-a fixat anul 2024 ca termen de adoptare al monedei Euro.

“Am încredere că România va face față cu succes acestei misiuni de o responsabilitate uriașă. Este, așa cum spunea și premierul, o ocazie să ne arătăm calitățile, să ne promovăm ca un popor destoinic, muncitor și ospitalier. Așa cum suntem în realitate!”, mai spune deputatul satmarean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.