Doua maramuresence, in mijlocul atacului de la Strasbourg. S-au tras focuri de arma !

Codruța Filip și Ligia Filip, două maramureșence care lucrează la Parlamentul European au ramas blocate în urma atacului de marti (11 decembrie) seara de la Strasbourg. Acestea se aflau în apropierea Târgului de Crăciun unde s-au tras focurile de armă.

„Suntem bine si eu si Ligia Filip. Inca sunt cautati atacatorii din Strasbourg. Eu is blocata in Parlament. Ea in restaurant. Toti blocati”, a postat Codruța Filip pe pagina de Facebook, imediat după atac.

„Blocate in diferite locații, Codruta in Parlament iar eu într-un restaurant in centru. Așteptăm vesti din partea poliție sa vedem când putem ieși”, a răspuns și Ligia la numeroasele mesaje trimise de cei din țară.

Atentatul comis marţi seară împotriva Târgului de Crăciun de al Strasbourg s-a soldat cu trei morţi şi 12 răniţi, dintre care şase foarte grav, a anunţat ministrul francez de interne, Christophe Castaner, în faţa presei de la sediul prefecturii Bas-Rhin, transmite AFP.

Marţi, în jurul orelor 20.00 (19.00 GMT), atacatorul, în vârstă de 29 de ani, a trecut pe Pont du Corbeau şi a pătruns în perimetrul Târgului de Crăciun. El a deschis focul asupra vizitatorilor, pe Rue des Orfčvres, arteră pietonală cu magazine din vecinătatea Pieţei Kleber, după care a reuşit să fugă.

Primarul oraşului Strasbourg, Roland Ries, a anunţat că Târgul de Crăciun va fi închis astazi, 12 decembrie.

Sursa: www.emaramures.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.