Ce proiecte are Asociatia Transilvania de Nord: “Drum rapid, între Baia Mare şi Satu Mare”

La inițiativa primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, mai multe orașe din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj vor forma o alianță numită Asociatia Transilvania de Nord, care va facilita absorbția fondurilor europene pe partea de infrastructură rutieră, feroviară și nu numai.

In cadrul noului parteneriat vor fi dezvoltate și proiecte în domeniul culturii, sportului, turismului, educatiei si invatamantului profesional.

“Primul lucru la care ne gândim este drumul rapid, sau un soi de autostradă, între Baia Mare şi Satu Mare, completat cu o centură metropolitană a municipiului Baia Mare, apoi vom continua cu drumul spre Baia Sprie şi unul spre Sighetu Marmaţiei, pentru a dezvolta şi oraşele mici. Vom continua cu un pod rutier care să lege România de Ucraina, după care să facem drumul rapid Baia Mare – Zalău, respectiv intersecţia cu Autostrada Transilvania. Ne dorim şi infrastructura rutieră şi feroviară spre Bistriţa. Sunt lucruri importante pe care le-au gândit şi colegii noştri din Alianţa Vestului şi mă aştept să se întâmple o regionalizare informală a României pe aceste baze ale unor asociaţii create din dorinţa de a ne dezvolta economic, social, cultural. Cred că patriotismul local va deveni motorul dezvoltării României”, a declarat Cătălin Cherecheș pentru Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.