Batran din Satu Mare, “adoptat” de un bihorean. A ramas fara casa (Foto)

Mii de oameni și-au găsit un adăpost în casele puse la dispoziție de un bihorean. Printre acestia se afla si un batran din judetul Satu Mare.

Viorel Pașca le-a oferit o locuință, mâncare și îngrijire fără să le ceară nimic în schimb. Din 2005 încoace, acesta le readuce liniștea bolnavilor pentru care spitalele din toată țară nu mai au soluții. O face cu ajutorul donațiilor din care sunt cumpărate alimente și medicamente.

În fața casei lui Viorel Pașca, din satul bihorean Dumbrava, ambulanța oprește aproape zilnic. Aduce bolnavi pe care spitalele din toată țara nu mai au unde să îi trimită. Unii suferă de hipotermie, alții sunt invalizi sau luptă cu boli incurabile în faze terminale. Toți au un loc în locuințele din satul dintre dealuri.

„90% dintre bolnavi vin de la spitale, ceilalți 10% vin de la primării, poliție. Nu au unde să îi trimită. Sunt cazuri sociale. Atâta timp cât sunt relativi sănătoși pot să doarmă oriunde. Am avut oameni care dormeau sub poduri, în subsoluri de clădiri, în alte părți. Ieri a venit un domn care trăia în pădure. Cât sunt sănătoși se descurcă cumva. Problema apare atunci când îi internează în spital. Foarte mulți cu degerături, mulți cu cancer, imobilizați la pat și atunci la externare cei de la spital nu știu unde să îi trimită, pentru că nu mai pot să să îi trimită sub pod sau în pădure”, povestește pentru Digi24, Viorel Pașca.

Printre locatarii caselor din satul bihorean Dumbrava se afla si un batran din judetul Satu Mare.

„Am venit pentru că nu m-au răbdat copiii și nu am avut unde să stau. Am stat afară pe lângă gară, pe betoane și am dormit prin șanțuri pe unde am putut. Am opt copii, dar niciunul nu mă bagă în seamă. Mi-am vândut casa, mi-am vândut averea sunt din Satu Mare”, spune un locatar al caselor din sudul Bihorului.

Prin cele 13 case aflate în grija lui Viorel Pașca și-au regăsit liniștea peste 2000 de suflete. Cea mai recentă investiție a fost cumpărarea, cu 20.000 de euro strânși din donații, a unei locuințe pentru bărbatul bătut de doi tineri în Brașov.

Sursa: www.digi24.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.