La Satu Mare se va infiinta un Compartiment de Psihiatrie Pediatrica. Vezi detalii

La Satu Mare se pun bazele unui Compartiment de Psihiatrie Pediatrică. În prezent, sistemul de sănătate sătmărean este deficitar la acest capitol, în Satu Mare existând doar Secții de Psihiatrie Acuți si Cronici, în incinta Spitalului Județean de Urgență II, și un Centru de Sănătate Mintală, care funcționează în Cartierul Micro 16.

În ultimii ani nu s-a găsit un spațiu adecvat efectuării procedurilor de recuperare a copiilor și adolescenților. În aceste condiții, acum a început o conlucrare între mai multe instituții pentru găsirea spațiului potrivit desfășurării unui act medical corespunzător. S-a decis astfel, amenajarea Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică în clădirea în care, până în urmă cu doi ani, a funcționat Centrul Familial “Diana” de pe strada Liviu Rebreanu.

Reprezentanți ai Consiliului Județean, Spitalului Județean de Urgență, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și ai Clubului Lions “Someș” Satu Mare, s-au întâlnit astăzi, 10 decembrie pentru a discuta demersurile care vor fi făcute, astfel încât noul compartiment medical, destinat copiilor și adolescenților, să funcționeze cât mai curând.

“Clădirea fostului Centru Familial “Diana” va fi transferată din subordinea DGASPC, în subordinea Spitalului Județean de Urgență, printr-o Hotărâre a Consiliului Județean. Procedurile vor începe chiar din această lună. În ultima ședință din acest an a Consiliului Județean, vom supune aprobării consilierilor un proiect de hotărâre care vizează transferul acestui imobil”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

În prezent, imobilul de pe strada Liviu Rebreanu se află într-o stare de degradare destul de avansată. Urmează să se realizeze un plan de investiție, iar anul viitor va începe reparația capitală a clădirii. Odată cu amenajarea clădirii în care va funcționa Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică cu 10 paturi, se va acorda asistență medicală de specialitate atât beneficiarilor din familii, cât și copiilor din instituțiile sociale. La nivelul județului Satu Mare există corp medical specializat în această ramură a medicinei, iar după reparația capitală a clădirii, Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică va fi dotat cu toate mijloacele necesare unui act medical de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.