Comuna din Romania in care se traieste ca in Germania. Se afla in judetul Satu Mare

O localitatea din judetul Satu Mare a devenit cunoscută în toata tara, după ce autorităţile a reuşit să ridice o serie de obiective accesând bani europeni. Localitatea Petresti, careia i se spune si „Mica Germanie” are o populaţie de doar 1.300 de locuitori.

Autorităţile locale din Petreşti au realizat proiecte prin care au reuşit să le atragă bani europeni. Astfel, s-au construit reţele de canalizare şi apă potabilă, o şcoală nouă, o zonă de agrement specială şi un cămin pentru persoanele în vârstă. În plus, drumurile din zonă au fost asfaltate, iar de curând a fost realizat chiar şi un mic parc industrial pentru investitor, scrie www.capital.ro.

„Acum 10-15 ani, ne-am dat seama că din surse proprii nu prea avem ce să facem multe şi frumoase în comuna noastră şi ne-am axat pe proiecte de finanţare europene. În jur de 7 milioane de euro, deci o sumă destul de mare”, spune primarul Csaba Karadi spune.

Localitatea are şi un parc industrial, iar investitorii beneficiază de numeroase facilităţi.

„Nu se plăteşte impozit pe teren, pe construcţie, nu se plăteşte pentru autorizaţia de construcţie, plus ca în zona exista forţă de muncă calificată”, a declarat viceprimarul Otto Marchio.

Petreştiul a fost declarat în ultimii trei ani cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţ, iar pentru asta a fost premiat de Consiliul Judeţean.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.