Mall preluat de un fond de investitii. Complex comerciat controlat de familia unui miliardar satmarean

Fondul de investiții sud-african MAS Real Estate, care operează pe piața românească printr-un parteneriat cu Prime Kapital, a semnat o nouă achiziție în România, preluând mall-ul Atrium din Arad de la grupul Demjan, controlat de milionarul maghiar Sándor Csányi și familia lui Sándor Demján, de origine satmareana, decedat recent. Tranzacția a fost evaluată la 40,5 milioane euro.

MAS REI și Prime Kapital nu sunt la prima tranzacție cu grupul de investitori maghiari. Anul trecut, Gránit Management, controlat tot de Sándor Csányi și familia Demján, a vândut sud-africanilor terenul de 1,5 hectare al fostei fabrici Marmura din Bucureștii Noi. Recent, Prime Kapital a anunțat că va construi aici un ansamblu rezidențial cu 458 de apartamente până în 2021. Gránit Management este o entitate formată în 2015 după ce fondul american de investiții TPG a cumpărat Trigranit.

Americanii au cumpărat atunci tot ce deținea Trigranit în Polonia și Slovacia, precum și o parte din activele de pe piața ungară și croată. Activele din România au fost trecute pe Gránit Management. Compania mai are în proprietate câteva sute de hectare de teren în București, Cluj-Napoca, Constanța și Brașov, pe care intenționa să le dezvolte înainte de criză.

Sándor Demján, născut în localitatea de graniță Berveni din județul Satu Mare, a decedat în martie 2018. El a ocupat în 2012 locul patru în topul celor mai bogați unguri, cu o avere estimată la 332 milioane de euro.

El este fondatorul grupului Demján din care fac parte, printre altele, companiile TriGranit, Gránit Bank și Arcadom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.