Ministrul Ioana Bran, prezentă la Viena, la Dialogul European cu Tinerii (Foto)

Ziua de luni, 3 septembrie dedicată reuniunilor miniștrilor de tineret din UE, s-a încheiat la Viena cu discuțiile de la Cafeneaua publică, pe tema Dialogul European cu Tinerii.

Ministrul tineretului și sportului Ioana Bran a fost moderatorul unei mese rotunde, unde timp de mai bine de o oră a fost interlocutorul a 10 tineri de naționalități diferite. S-a vorbit despre obiectivele pentru Tineret care sunt deja o realitate și care exprimă vocea agregată a aproximativ 50 000 de tineri europeni care au participat la consultări naționale și europene. Dar și despre dialogul și buna coordonare dintre factorii decidenți și organizațiile de tineret, care reprezință cheia succesului nu atât pentru promovarea obiectivelor, cât mai ales, pentru implementarea lor. S-a ajuns la concluzia că obiectivele pentru tineret trebuie asumate de către toți actorii societății și trebuie să aibă drept scop creșterea participării și a implicării tinerilor în procesele democratice care îi vizează.

Discuțiile moderate de Ioana Bran au fost deschise și relaxate, iar tinerii au apreciat că nu au avut în fața lor un politician cu un discurs sec, ci un interlocutor apropiat de vârsta lor, care a împărtășit cu ei păreri și opinii, experiențe din activitatea de ministru și mai ales sfaturi, fiind în același timp deschisă și la glume și la un dialog mai puțin formal.

“A fost o experiență extrem de plăcută și chiar captivantă, aș zice. Nici nu știu cum a trecut ora în compania acestor tineri, cu care am discutat de toate, de la chestiuni serioase și complicate, până la trăiri și experiențe personale ale vieților noastre de zi cu zi. Am descoperit tineri cultivați, civilizați și dornici să învețe și sper că au plecat de la reuniunea de la Viena cu o experiență memorabilă, cel puțin pentru mine așa a fost”, a mai spus ministrul Ioana Bran.

Aceasta s-a întâlnit apoi și cu tinerii români prezenți la lucrări, cu reprezentanții grupurilor de lucru din MTS și spre seară cu toții s-au revăzut la impresionantul Muzeu al Lumilor din Viena, unde au încheiat ziua admirând colecțiile expuse și ascultând muzică înterpretată live de tineri din zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.