Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației continuă să aplice măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control adecvat.

Astfel, pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în această perioadă se constată o creştere a valorilor de trafic, cu precădere pe sensul de ieşire din ţară. Din punct de vedere statistic, în ultimele 24 de ore, prin P.T.F. Petea au intrat în România 2.300 de persoane, care au călătorit cu 1.100 mijloace de transport, iar numărul cetățenilor care au ieșit din țara noastră a fost de 23.500, aceștia călătorind cu 6.500 mijloace de transport.

Menţionăm că la frontiera internă, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statului vecin în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.