Se pregateste modernizarea Centrului Vechi. Circulatia va fi inchisa

Centrul Vechi al municipiului Satu Mare va fi modernizat, fiind vorba despre un proiect de 4,5 milioane de euro. Proiectul de hotarare in acest sens a fost aprobat in sedinta de astazi a Consiliului Local.

“Acesta este ultimul tren în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, iar la materializarea proiectului vom putea fi mândri că avem un centru de oraș așa cum se cuvine”, a subliniat primarul Kereskenyi Gabor in luarea de cuvant.

Asa cum era de asteptat, proiectul a nascut o serie de discutii intre consilierii locali. In luarea de cuvant, consilierul PSD Ciprian Craciun a subliniat faptul ca acest proiect are o serie de probleme. In principal, acesta s-a referit la urmarile inchiderii circulatiei in Centrul Vechi dar si la desfiintarea locurilor de parcare din zona. Suparat, city-managerul municipiului Satu Mare l-a acuzat pe acesta ca nu ar fi citit documentatia aferenta proiectului de hotarare si ca induce lumea in eroare.

Consilierul ALDE Mihai Huzau a intrebat in plenul sedintei ca, cine isi va asuma discomfortul creat de lucrari, si apoi de inchiderea circulatiei in zona centrala a municipiului ?

Desigur, criticile nu au lipsit nici din partea primarului Kereskenyi Gabor, acesta acuzand ca sunt consilieri care parca nu ar fi mers mai departe de Vetis sau Oar, si parca nu ar fi vazut cum se dezvolta alte orase si municipii din tara si strainatate.

In cele din urma proiectul a fost votat de catre consilieri, cu exceptia lui Ciprian Craciun, care s-a abținut de la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.