Incepe stagiunea 2018-2019 la teatru. Ofertele pentru abonamente

Teatrul de Nord a deschis stagiunea 2018 – 2019 în luna august, stagiune în cadrul căreia se împlinesc 50 de ani de teatru românesc profesionist la Satu Mare.

Secția Română și-a început programul cu o săptămână de antrenament intens, o săptămână de laborator teatral la care au participat toți actorii secției române, scenografii și personalul tehnic. Teatrul de Nord este al doilea teatru din țară în care s-a experimentat acest tip de laborator gândit și coordonat de unul dintre cei mai influenţi producători de teatru din Rusia, regizorul Oleg Loevski.

Prima premieră din stagiune abordează teatrul-dans, în regia renumitei coregrafe Andrea Gavriliu: “Reţeta perfecţiunii în foarte mulţi paşi care nu duc nicăieri” și a fost programată duminică 16 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare.

În perioada 28 septembrie – 7 octombrie va avea loc Festivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESZT, organizat de Secția Română și Trupa Harag György, cu sprijinul Consiliului Județean și Consiliului Local Satu Mare.

A doua premieră este spectacolul pe textul care va câştiga Concursul de dramaturgie Focus Drama:Ro, cu tema “Diferitele generaţii în căutarea diferitelor Românii”, în regia lui Ovidiu Caița. S-au primit până acum peste 20 de texte şi autorii mai pot trimite creaţii la focusdrama.ro@gmail.­com până în 15 septembrie. Din juriu fac parte actorul Radu Botar, regizorul Ovidiu Caiţa şi dramaturgul Elise Wilk. Alte patru texte vor beneficia de spectacole-lectură.

Regizorul Andrei Mihalache v-a monta o dramatizare după nuvela “Despre şoareci şi oameni” a lui John Steinbeck şi o adaptare muzicală după o poveste foarte actuală a lui Ion Creangă: “Prostia omenească“.

Dintre cele trei schițe lucrate cu regizorii ruşi în săptămâna de laborator a intrat în programul stagiunii “Mâine va fi o nouă zi” (Janna) de Iaroslava Pulinovici, regia Dumitru Acriş.

Aniversarea de 50 de ani va fi marcată printr-o serie de spectacole proprii şi invitate, cu prezenţa unor personalităţi care au marcat istoria secţiei române a Teatrului de Nord.

Vor fi reluate producțiile de succes ale stagiunilor trecute: “Cină cu proşti”, “Cabinierul”, “Desculţ în parc”, “Almost, Maine”, “Iluzii”, “Consiliu de familie”, “Visul unei nopţi de vară”, “O noapte furtunoasă”, “Nebunul şi călugăriţa”, “Yom Kippur”, “Avioane de hârtie”, “Profesorul de franceză”, “Micul Prinţ”, “Ivan Turbincă” şi “Cenuşăreasa”. Nu vor lipsi spectacolele trupei ImproŞtim, atât pentru elevi cât şi pentru publicul adult.

Ofertele pentru abonamente sunt foarte diverse şi flexibile, iar prețurile, atât la bilete cât și la abonamente, au rămas aceleași de stagiunea trecută.

http://www.teatruldenord.ro/g/prima_pagina/539/STAGIUNEA-2018–2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.