Un bixadean era cat pe sa dea foc padurii. Ce a facut (Fotogalerie)

Curățarea prin ardere a unui teren agricol de resturile vegetale s-a transformat într-un eveniment care putea avea urmări foarte grave.

În cursul acestei dimineți (azi, 20 august), proprietarul unui teren agricol (Zona Olăreasca din Bixad) dorind să ardă câteva crengi uscate a pierdut focul de sub control inițiind un incendiu de proporții, în urma căruia au ars aproximativ 50 ari de vegetație uscată care s-a extins la pădurea aflată în imediata apropiere.

În ciuda drumului greu accesibil, cinci pompieri din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș sprijiniți de voluntari din cadrul SVSU Bixad, de câțiva civili și de un jandarm din cadrul Plutonului de Jandarmi Negrești Oaș au reușit după două ore de intervenție să lichideze incendiul preîntâmpinând propagarea focului la fondul forestier.

Precizăm faptul că lucrările de ardere se pot face doar în anumite condiții impuse de lege și numai după obținerea permisului de lucru cu focul de la primăria pe raza căreia se va efectua arderea, iar în perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

nizarea terenurilor prin incendiere.

Un Comentariu la "Un bixadean era cat pe sa dea foc padurii. Ce a facut (Fotogalerie)"

  1. Pingback: Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.