Drept la replică Marcel Forțiu: “Acuzatii eronate si totalmente nefondate la adresa Ocolului Silvic”

Acuzațiile aduse de către primarul din Homoroade, Simion Ardelean, naște o serie de controverse. Directorul Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Forțiu, aduce câteva lămuriri cu privire la acuzațiile aduse la adresa Ocolului Silvic. Ardelean acuză Ocolul Silvic că nu a tăiat patru arbori care ar pune în pericol siguranța celor care se deplasează spre locul in care se desfășoară Festivalul Oteloaia. 
În continuare vă prezentăm dreptul la replica al directorului Marcel Forțiu:
“Din respect pentru cetatenii comunei Homoroade consideram  necesar sa aducem unele lamuriri cu privire la acuzatiile eronate si totalmente nefondate la adresa Ocolului Silvic Satu Mare si anume:
Arborii uscati se afla intr-o zona care face obiectul unui litigiu in instanta intre Ocolul Silvic Satu Mare si o pensiune din zona si taierea lor ar duce la distrugerea unor probe privind natura terenului si a proprietatii.
Pe de alta parte arborii nu s-au uscat pe cale naturala si asa cum reiese din poza postata de dl primar, in acea zona proprietarul pensiuni a asternut un strat de pietris pentru a facilita accesul si parcarea clientilor, lucru care  a dus la uscarea acestora precum si utilizarea a diverse produse lichide si acum sub pretextul bunei organizari a festivalului incearca sa forteze Ocolul Silvic sa taie acei arbori care le stau in cale.
Conform Codului silvic diminuarea nejustificata a suprafetei fondului forestier constituie infractiune si noi nu putem sa fim partasi la aceste fapte.
Ocolului Silvic si-a facut doar datoria, insa din pacate se pare ca atunci cand vrei sa respecti legea si nu interesele personale devii o piedica dupa parerea carora nu le faci jocurile ,in calea dezvoltarii, cu toate ca nimeni nu e mai presus de lege sau nu a trebui sa fie…
De asemenea mentionam faptul ca drumul forestier este aprobat in planul de investii pentru a fi reabilitat in  totalitate in anul 2019. Ne oprim aici cu comentariul, deoarece consideram ca discutiile intre institutiile statului nu se poarta pe retelele de socializare”, spune directorul Direcției Silvice Satu Mare, Marcel Fortiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.